Vloerverwarming

Vloerverwarming is een systeem waarbij een ruimte gelijkmatig verwarmd wordt middels de overdracht van warmte van het water aan de vloer waarin de buis ligt. Deze manier van verwarmen zorgt er voor dat er geen hinderlijke verplaatsing van lucht (convectie) ontstaat zoals bijvoorbeeld het geval is bij radiatoren. Tevens bevindt de warmste luchtlaag zich ook waar deze het meest gewenst is; bij de voeten en niet bij het plafond (radiatoren).

 

RTC Tegelzetbedrijf is inmiddels ruim tien jaar actief op de Nederlandse markt. In die jaren hebben wij van dichtbij gezien dat er steeds meer systemen bij gekomen zijn. Wij hebben uit deze systemen een keuze gemaakt om in een diversiteit van situaties altijd een oplossing te kunnen bieden. Dat vinden wij namelijk belangrijk; voor elke situatie een oplossing!

 

Waarom zou u voor RTC Tegelzetbedrijf kiezen? Nou wellicht omdat wij betrouwbaar zijn in het nakomen van gemaakte afspraken. Of wellicht omdat wij in materiaal en monteurs staan voor kwaliteit. Als laatste zou uw keuze gebaseerd kunnen zijn op onze verregaande klantgerichtheid. Al deze aspecten proberen wij bij elk systeem toe te passen zodat we bij de installatie van een systeem kunnen spreken van een veelzijdige partner in vloerverwarming en -koeling.

 

Het kan uiteraard voorkomen dat u zelf een idee heeft van de invulling van een project maar dat u dat niet direct terugziet in onze presentatie. Twijfel dan niet om met ons in contact te treden zodat we samen kunnen kijken wat RTC Tegelzetbedrijf voor u kan betekenen.

 

 

Voordelen vloerverwarming

• Comfortabel

Vloerverwarming is stralingswarmte waarbij geen hinderlijke luchtcirculatie optreed waardoor het uiterst comfortabel aanvoelt.

• Energie besparend

Het systeem maakt gebruik van watertemperaturen tussen de 35°C en 50°C. Deze lage temperaturen vragen minder gasverbruik van de ketel

• Waarde verhogend

Vloerverwarming draagt bij aan een gunstiger energielabel wat weer leidt tot een verhoging van de woningwaarde

• Veilig

Het gevaar van je branden aan een hete radiator behoort tot de verleden tijd

• Gezond

De sterk gereduceerde luchtcirculatie leidt tot minder stof in de lucht. Voor mensen met een allergie is dat een groot voordeel

• Esthetisch

Geen leidingwerk meer aan de muur of gaten in de vloer voor een convectorput

• Vrije invulling interieur

Bij het inrichten van de woning hoeft er geen rekening gehouden te worden met warmtebronnen aan de muur of in de vloer.

 

 

Nadelen vloerverwarming

• Langere opwarmtijd

Vanwege de noodzaak om eerst een massa op te warmen, reageert het systeem trager dan een radiator. Niet van toepassing bij mini noppenplaat / droogbouwsysteem

• Tapijt op vloer

Om de capaciteit optimaal te kunnen benutten kunnen er geen grote tapijten op de vloer geplaatst worden

• Legt tekortkomingen woning bloot

Waar radiatoren verbloemen dat er tochtproblemen of koudebruggen zijn in een woning, legt vloerverwarming deze duidelijk bloot. Door de lagere temperatuur zijn tocht en dergelijke duidelijk merkbaar. Kan ook als een voordeel beschouwd worden omdat het energieverlies duidelijk lokaliseert.

 

Uiteraard zijn wij bereid om in specifieke situaties met u mee te denken om een passend vloerverwarmingssysteem voor uw vloer te realiseren.

 

Mocht u vragen hebben dan kunt u hier "LINK" contact met ons opnemen.

Voor al uw tegelwerk en natuursteen met scherpe aanbiedingen in onze nieuwe webshop.

 

 

SITEMAP

 

Over RTC Tegelzetbedrijf

 

WEBSHOP

 

NIEUW! Kijk gauw voor ons aanbod!

 

VEEL GESTELDE VRAGEN

 

Veel gestelde vragen over de webshop.

NEEM CONTACT OP..

Vogelshemweg 14

9514 BT Gasselternijveen

Bel ons:

06-19 387 609

E-mail:

info@rtctegelzetbedrijf.nl

BETAALMOGELIJKHEDEN

BANK